Pages

Monday, 28 October 2013

Azuga Trail Race

Acesta a fost un concurs destul de bine organizat la care am participat pe 19 octombrie. Aşa cum se poate deduce din titlu, a avut loc la Azuga! :) Ceea ce poate nu ştiţi dacă nu aruncaţi un ochi pe http://azuga.trailrace.ro/ este că proba la care am participat a fost de 27 km pe munte, constând din 2 bucle cu punctul de întâlnire la baza pârtiei Sorica.
Deoarece Maratonul Piatra Craiului - obiectivul meu montan din această toamnă - a fost amânat pentru 2 noiembrie, aveam nevoie de o cursă pregătitoare pe o distanţă rezonabilă şi cu o diferenţă de nivel satisfăcătoare. În cazul acesta, ATR ne-a oferit 1600m diferenţă pozitivă pentru cei 27 km ai traseului. Cireaşa de pe tort a fost urcarea abruptă de la km 20 pe pârtia Sorica, de la altitudinea 970 m la 1560 m, cu premiu special pentru cel mai rapid pe această porţiune.
Evident, nu am fost eu, ba chiar cred că am fost printre cei mai lenţi, pentru că în primii 20 km am folosit destulă energie pentru urcările şi coborârile de până atunci. Chiar pe coborâri nu am mai avut viteza obişnuită, deoarece era destul noroi pe traseu şi fiecare pas implica o mică alunecare şi dezechilibrare. Chiar dacă am reuşit să mă murdăresc doar până la genunchi, articulaţiile tot s-au resimţit, aşa că am alergat cu grjă şi dureri. Câteva puncte de reper de pe traseu: Cabana Susai, Clăbucet - Plecare, Sorica.
Am terminat cu bine în 4 ore şi 3 minute, dar slab faţă de primii care încheiaseră înainte ca eu să pornesc pe urcarea de la Sorica! :)
Clasamentul general: http://azuga.trailrace.ro/clasament/ATR%20SALOMON_OPEN.pdf

Urcarea pe pârtia Sorica (Flavy Teo) 

(Flavy Teo)

2 comments:

  1. Faptul ca aceasta cursa a avut loc la Azuga, m-a determinat sa fac si eu un comentariu, in speranta ca omenirea larga cititoare a postarilor tale va deveni curioasa fata de locul competitiei. Tu nu mai fusesei de 25 (douazeci si cinci) de ani pe acolo, decat in trecere. Daca ai fi apucat sa stai mult timp, ca mine, intre acei munti, nu ai fi avut chef sa ii mai si escaladezi in fuga! Oricum, acolo s-au schimbat multe lucruri in bine, in acest sfert de secol (nu ma gandesc la defrisarea masiva care a avut loc, pentru a face partia de schi).Chiar organizarea cursei este o dovada ca evolutia locului a fost pozitiva, pe ansamblu. M-as fi bucurat sa castigi, dar nu este timpul trecut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da a fost un prilej bun să mă întorc şi eu la Azuga şi să cunosc munţii de acolo. Poate că într-un viitor în care voi fi mult mai bine pregătit fizic voi putea veni cu un loc fruntaş!

      Delete