Pages

Sunday, 23 December 2012

Moş Alergăcilă 2012

Dimineaţa de 22 decembrie 2012 m-a găsit în Parcul Lumea Copiilor din Bucureşti pentru a alerga la Crosul Moş Alergăcilă. Deşi nu a fost un cros oficial, ci mai degrabă o alergare de grup tematică, a fost primit cu entuziasm de mulţi alergători.

Ideea a fost să ne reunim costumaţi tematic de Crăciun şi să alergăm 5 ture prin parc, însumând aproximativ 5,3 km. Majoritatea alergătorilor au venit costumaţi în Moşi Crăciuni, Crăciuniţe sau reni, deci spectacolul a fost garantat! Eu am avut probleme tehnice cu costumul, făcut pentru un Moş Crăciun ca în basme (a se citi supraponderal :) ), deci a fost nevoie să-l strâng bine cu centura. M-am auto-intitulat Moşul-Cu-Ochelari-Disco, după cum se vede mai jos.

La 9 ne-am reunit la locul stabilit, am făcut o tură de recunoaştere cu ajutorul colegului nostru Adrian Gabor, apoi ne-am pregătit de start.Foto: Bogdan Belu
Foto: Bogdan Belu
Foto: Florin Simion

Alergarea a fost foarte frumoasă pe zăpadă. La tura de recunoaştere se simţeau cele -7 grade din aer, dar după ce a început crosul şi am început să alerg şi eu mai repede, m-am încălzit bine! Zăpada a fost bătătorită bine, gheaţa a lipsit, deci cu o pereche potrivită de alergofi cu aderenţă am putut alerga într-un ritm pe placul meu. Chiar dacă nu a fost un cros oficial, ci mai mult o alergare de grup cu temă şi premii gustoase pentru toată lumea, s-a întocmit şi un clasament, s-au numărat turele şi s-a cronometrat alergarea. Astfel, m-am clasat pe locul 5 la băieţi şi 6 la general. În total am fost 42 de alergători.

Cel mai plăcut moment a fost desigur la final, când am fost întâmpinaţi cu vin fiert, ceai fierbinte, turtă dulce, cozonac şi alte dulciuri. A fost o organizare de excepţie, mai ales că totul a fost pe cheltuiala celor câtorva organizatori, în frunte cu colega noastră Florentina Florea. Le mulţumesc şi pe această cale pentru alergarea şi premiile gustoase oferite, au fost cadoul cel mai bun pentru noi Moşii participanţi la acest cros.

Şerban Damian a realizat un montaj video haios şi vă recomand să-l vizionaţi în continuare:Crăciun fericit tuturor cititorilor blogului meu! Bucuraţi-vă de sărbătoare, de vacanţă, de zăpadă şi distraţi-vă cât puteţi!

2 comments:

  1. Am privit cu mare atentie pozele postate si filmutetul de la coada, dar numai dupa ce am citit textul de insotire a imaginilor. Temerea mi-a fost confirmata: ati incercat, in mod organizat, sa bagati spaima nu numai in multimea de copii care ar fi putut sa asiste, ci si in bietii Mosi adevarati, daca s-ar fi intamplat sa apara in pustietatea pe unde ati alergat. Noroc cu maidanezul ala, ca ati avut si voi un spectator! Nu am observat sa-l fi tratat cu vin fiert sau cu cozonac, dar, poate, nu a mai avut el chef sa stea pana la sfarsit. Eu cred ca, de fapt, cu asta ar fi trebuit sa incepeti: cu vinul fiert. Ar fi fost prima selectie, iar tu te-ai fi putut classa pe un loc mai bun. Poate si maidanezi s-ar fi adunat mai multi!

    ReplyDelete
  2. Haha da, poate dacă începeam cu vinul fiert mă clasam şi mai sus :)
    Bietul câine, cred că nici el nu mai crede în Moş Crăciun după ce a văzut atâţia Moşi alergând singuri prin parc! A plecat bulversat la festivitatea de final, deci nu l-am tratat cu nimic. Crăciun fericit!

    ReplyDelete